L'horitzó del quarantè aniversari encara és llunyà. Fins a l'octubre de l'any vinent no tocarà celebrar l'efemèride, però des d'Imagina't ja miren de reüll la data i comencen a treballar per dotar-la del contingut que mereix mentre continuen oferint una programació estable d'espectacles adreçats al públic infantil i familiar. Cinc muntatges de titelles, màgia i teatre musical, dues projeccions cinematogràfiques i la Fira de Nadal configuren l'oferta de l'entitat per al darrer trimestre de l'any, amb la recuperació de l'Espai la Plana com a gran novetat.

"Té el mateix aforament que la sala petita del Kursaal, unes 180 localitats, i ens dóna molt joc per als espectacles de petit format", explica Joan Vilà, d'Imagina't. La proposta que hi farà estada el primer dia d'octubre serà 'Carretó de contes', una obra de teatre amb titelles per a nens i nenes a partir de 2 anys, de la companyia lleidatana Festuc Teatre que protagonitza una formiga i uns quants animalons petits que l'ajuden a superar-se. Prèviament, la temporada començarà amb 'Mans', un projecte visual per a nadons de 0 a 4 anys.

El Mag Txema portarà a Manresa l'espectacle 'Tea Time', per a infants a partir de 3 anys. "És un artista que viatja molt i pot arribar lluny", apunta Vilà. També passarà per la capital del Bages l'adaptació de Hansel i Gretel realitzada per La Roda per a nens i nenes a partir de 3 anys, que ja s'ha vist anteriorment a la ciutat. "Cada cert temps, el públic es va renovant, per això tornem a portar l'obra", afirma Vilà. 'La memòria de l'aigua', amb el clown de Santa Maria d'Oló Albert Vinyes, preguntarà als menuts a partir de 3 anys "perquè embrutem els rius si l'aigua és vida". L'espectacle clourà la Setmana dels Drets dels Infants.

D'altra banda, "per intentar enganxar els nois i noies que tenen 7, 8 anys, i que ja no venen a Imagina't, farem conjuntament amb Cineclub Manresa dues sessions cinematogràfiques", amb les pel·lícules 'Phantom Boy' i 'Nico, el ren que somiava volar'. Aquesta darrera coincidirà amb la Fira de Nadal. Les entrades es posaran a la venda dimarts vinent, dia 5 de juliol, i valen 8 euros (6 euros, els socis d'Imagina't), menys les de Mans, que es podran comprar per 6, i les pel·lícules, que valdran 3 euros.