Aprofitant l'aturada de l'activitat escènica al Teatre Conservatori de Manresa durant els mesos d'estiu, aquesta setmana han començat les obres de reforma del sostre i dels cels rasos de les llotges de les diverses plantes de l'equipament, que estaven en un estat de conservació precari. Les obres es duran a terme amb el mateix sistema que es va fer servir per rehabilitar el cel ras de la planta baixa. L'objectiu és renovar completament els sostres, que eren d'encanyissat. També es pintarà el terra de la platea, el sostre, i es faran repassos de pintura.

L'actuació inclou l'enderroc dels cels rasos de les llotges de les plantes 2a, 3a i 4a, que fins ara eren d'encanyissat, i la reposició total d'aquests falsos sostres per plaques de guix laminat, que es pintaran de color blanc. Tots aquests sostres havien quedat en un estat de conservació precari. També es reforçarà el sostre general del teatre, d'on penja el gran llum d'aranya característic del Conservatori. El resultat final mantindrà l'estètica existent. És previst que els treballs finalitzin al voltant de la festa major, i tenen un pressupost aproximat de 84.000 euros.

El mes de febrer passat, després de la caiguda d'una part del fals sostre de la planta baixa, ja es va substituir la totalitat d'aquest cel ras, una superfície total de 84 metres quadrats. Anteriorment ja s'havia substituït també el sostre del vestíbul. Des de la caiguda d'una part del fals sostre, els serveis tècnics municipals han fet un control exhaustiu i continuat de l'estat de conservació del teatre Conservatori.