El Teatre Romea se suma a partir d'avui al Grec Festival de Barce-lona amb l'estrena d'Esplendor, una comèdia pertorbadora sobre la guerra, de l'anglesa Abi Morgan, amb direcció de Carme Portaceli i un elenc de grans actrius com Míriam Iscla, Lluïsa Castell, Gabriela Flores i Laura Aubert. L'actriu manresana Magda Puig forma part de l'equip tècnic en qualitat d'ajudant de direcció.

Portaceli va explicar ahir que que l'obra, escrita per la també guionista de la pel·lícula Las sufragis-tas, mostra quatre dones tancades en el que és el palau presidencial d'un país que no se sap quin és, on no para de nevar. Amb un rerefons apocalíptic, les quatre, per diferents motius, esperen el president d'aquest estat, però aquest dia s'inicia una rebel·lió amb molta violència als carrers.

Míriam Iscla dóna vida a la do-na del president, mentre que Lluïsa Castell és la seva millor amiga; Gabriela Flores interpreta una corresponsal de guerra i Laura Aubert serà una intèrpret que no tradueix, precisament, totes les paraules i que intenta robar tot el que pot.

Carme Portaceli entén que l'"esplendor" és tot el que s'intenta mantenir en un "lloc a punt de la destrucció", i va defensar que es tracta d'una "obra brutal" que comporta dificultats en el seu muntatge, especialment perquè "juga amb reiteracions molt interessants, que provoquen una angoixa espantosa". La directora creu que Abi Morgan ha apostat per quatre dones protagonistes perquè "coneix molt bé l'ànima humana" i, per tant, "pot mostrar diferents tipus de dones que la societat ha donat, com la dona del president, molt enamorada d'ell i molt responsable dels fets que ocorren". L'obra es podrà veure al Romea fins al pròxim 17 de juliol.