La problemàtica de la carretera C-55, malauradament coneguda per l'alta sinistralitat que registra, és l'eix del film documental CarRatera, que el jove navarclí David Villarreal estrenarà avui a les 19 h a la sala del Montepio de Conductors de Manresa. El treball forma part de l'assignatura de Documental del quart curs de Comunicació Audiovisual, que l'autor cursa a la facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Una quinzena de testimonis, entre els quals hi ha el periodista Marc Marcé, director de Regió7, aporten la seva mirada al significat que té a les seves vides una carretera que el mateix Villarreal transita molts cops a la setmana per anar a la universitat. La pel·lícula se centra en la mortaldat causada pels nombrosos accidents que hi ha hagut en els darrers anys, i la càmera, fins i tot, acompanya els integrants de la plataforma No Més Morts en una visita que van fer a la fiscalia de Seguretat Viària.

El documental es va acabar de rodar durant la gala dels Premis Regió7, per tal de recollir el lliurament del guardó Estrellat al departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Els interessats en assistir a la projecció de la cinta poden adreçar-se al Montepio de Conductors per demanar si queden localitats.