Les Ajudes a la Creació de la Casa de la Música beneficien una quinzena de grups

36 formacions musicals van optar a beques per enregistrar, produir i actuar a Manresa i al MMVV

02.07.2016 | 00:00
Les Ajudes a la Creació de la Casa de la Música beneficien una quinzena de grups

Una quinzena de formacions de les trenta-sis que optaven a les Ajudes a la Creació de la Casa de la Música 2016 es beneficiaran d'aquestes beques per enregistrar, produir, actuar a Manresa i al Mercat de Música Viva de Vic (MMVV). Les bandes podien sol·licitar un total de quatre ajudes: "Participació al MMVV dins l'escenari de Cases de la Música"; "Ajuda per a la producció escènica"; "Ajuda per a l'enregistrament de maquetes" i "Participació al Banc de proves". El termini finalitzava el 7 de juny i, a banda de les ajudes esmentades, Casa de la Música de Manresa també entregarà una ajuda extra per participar en la següent edició de la Mediterrània.
L'ajuda més ben valorada ha estat la participació al MMVV, ja que l'han sol·licitat el 75,7% dels artistes, seguida per la producció escènica, amb el 48,6%. També hi ha hagut el 40,5% a la participació al Banc de Proves i per últim un 5,4% ha optat per l'enregistrament de maquetes. El total de les ajudes supera amb escreix el 100%, ja que s'oferia l'opció a les formacions musicals i als artistes solistes de sol·licitar, si ho creien oportú, més d'una de les ajudes que s'oferien des de Casa de la Música de Manresa.

Grups seleccionats
Pariciparà en el MMVV el grup Kòdul; a la Mediterrània, El Fugitiu; l'ajuda per a l'enregistrament de maquetes la rebran The Wends, Rostolls, Mezcla i Via Fora!; per a la producció escènica Rúpits (vegeu entrevista en aquesta mateixa pàgina); Mogambo; Jo Jet i Maria Ribot i El Fugitiu. I participaran en el Banc de Proves els grups següents: Siroll, No Matter i Sòdia, el 17 de setembre; i el 24 del mateix mes, Rúpits, Rostolls i Ayawascat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema