El festival de circ al carrer de Collsuspina, el GiraCirc, prepara la segona edició del festival amb l'objectiu de convertir-se en un referent al país. Després de superar les expectatives i d'aconseguir atraure 1.500 espectadors l'any passat, el certamen farà un salt endavant triplicant les companyies (n'hi actuaran una quinzena) i allargant el festival d'1 a 3 dies (vegeu Regió7 del 24 de maig) després d'adonar-se que a la Catalunya Central "feia falta un espai dedicat a la promoció i coneixement d'aquesta disciplina", tal com va explicar ahir el seu director artístic, Moi Jordana, en la presentació del GiraCirc.

El festival tindrà lloc el 19, 20 i 21 d'agost. Hi prendran part La Bella Tour, Trapeteleando, Capela Cabaret, Alba Comella, Companyia Pessic de Circ, Karoli, Circ Pistolet -amb la manresana Rat Serra-, Hotel Iocandi, Improvisto's Krusty Show, Mon Tercer Mundo, Circ Los, els manresans Chiffleurs, el moianès Albert Vinyes i la companyia de Moi Jordana. Repeteix l'espai d'acampada, el cafè del circ, i s'amplien els food trucks. El GiraCirc començarà amb gala de circ.

Dues novetats destacades: d'una banda, la creació d'un espai dedicat als infants de 0 a 3 anys i un taller de nens entre 3 i 12 anys. Aquestes seran les dues úniques activitats de pagament, la resta de programació serà gratuïta. Tot plegat per donar a conèixer "aquest art tan poc conegut i tan poc mediàtic", explicava Jordana. I la segona novetat és l'estrena d'un espai de contractació i promoció de les companyies: "és una nova aposta que fem des de GiraCirc. De moment, la resposta no ha estat dolenta, i esperem que els dies del festival continuï funcionant". L'objectiu d'aquesta zona és que les companyies puguin intercanviar contactes amb programadors d'altres pobles de la zona, a més de servir de mitjancer entre el grup i l'interessat.

La presentació també ha servit per fer una una crida a l'administració per aconseguir que les companyies "puguin treballar bé els seus espectacles". El GiraCirc, assegurava Jordana, "pagarà a les companyies un preu just, el que toca". Enguany el festival té un pressupost de 14.000 euros, dels quals 6.000 corresponen a una subvenció de la Diputació, que ha doblat la seva aportació.

El GiraCirc va néixer l'estiu passat amb la intenció de crear un espai a Collsuspina que donés visibilitat a l'art circense a la comarca del Moianès. Espectacles aeris, malabars, clowns, acrobàcies, una gala de circ, màgia i música es podran tornar a gaudir en aquesta segona edició. A més a més, també es podrà veure una exposició de Pallassos Sense Fronteres.