El projecte Liceu a la fresca portarà avui a 120 municipis d'arreu de Catalunya -i a la localitat menorquina d'Alaior- la retransmissió en semidirecte a partir de les 22 h de la darrera funció de l'òpera La bohème, del compositor italià Giacomo Puccini, que acull el Gran Teatre del Liceu de Barcelona des de mitjan del mes passat. Una vintena de pobles i ciutats de la Catalunya Central formen part de la llista, i gaudiran, ja sigui a l'aire lliure o en sales públiques, d'aquesta gran producció.

Les localitats de la Catalunya Central que acullen la projecció són: Alp (Palau de Congressos), Avià (plaça de l'Ateneu), Avinyó (plaça Major), Bolvir (plaça Major), Callús (Casal del Poble), Casserres (avinguda de la Generalitat), Capellades (pati de la Lliga), Collbató (plaça de l'Era), Castellbell i el Vilar (carrer el Vilar), Igualada (parc de l'Estació Vella), els Hostalets de Pierola (Auditori Cal Figueres), Martorell (El Progrés), Olesa de Montserrat (Auditori de la Casa de Cultura), Oliana (plaça de Mn. Francesc Tàpies), Puigcerdà (pati del Museu Cerdà), l'Ametlla de Merola (Teatre Esplai), Rajadell (plaça de l'Església), Sant Fruitós de Bages (carrer Nou), Sant Salvador de Guardiola (plaça de l'Església), la Seu d'Urgell (Biblioteca de Sant Agustí), Solsona (plaça de Sant Joan) i Vilanova del Camí (plaça del Mercat).

El muntatge té una durada aproximada de 2 hores i 20 minuts, i posa sobre l'escenari un dels grans títols del gènere, que en aquesta producció interpreten, pel que fa als papers principals, Eleonora Buratto, en el rol de Mimí, Olga Kulchynska (Musetta), Saimir Pirgu (Rodolfo) i Gabriel Bermúdez (Marcello). El reconegut escenògraf Jonathan Miller signa la direcció de l'espectacle, en què Marc Piollet porta la batuta de l'Orquestra Simfònica del Liceu.

Per a la directora artística del Liceu, Christina Scheppelmann, la iniciativa "és una oportunitat única i per donar emocions d'òpera a un públic més ampli i de fora del Liceu". L'Arc de Triomf de Barcelona serà el punt neuràlgic de la vetllada, on hi haurà els presentadors de la retransmissió, que serà possible gràcies a la ubicació de vuit càmeres dins la sala gran del coliseu operístic de la Rambla.