Manresa acollirà el 35è Congreso Mágico Nacional, que tindrà lloc entre el 29 i el 30 de juny i l'1 i el 2 de juliol del 2017, amb la participació de 500 mags d'arreu de l'estat. Durant els quatre dies de congrés, Manresa s'omplirà de màgia amb artistes i mags de renom internacional, espectacles de màgia pels carrers i també la Fira de Màgia.

L'Associació GENI (Cercle SEI de Manresa), que des de fa quatre anys organitza a Manresa La Nit dels Genis al Teatre Kursaal, ha estat l'encarregada d'impulsar la candidatura de Manresa com a seu del Congreso Mágico Nacional, amb el suport de MEES i el Galliner i la col·laboració de l'ACAI (Associació Catalana d'Aficionats a l'Il·lusionisme), i l'Associació de Màgia de la Catalunya Central.

El congrés tindrà lloc en diferents espais de la ciutat de Manresa i, com a acte central, es durà a terme el Concurs Nacional, en què diferents mags intentaran conquerir els guardons més importants de cada especialitat. La darrera edició del certamen es va celebrar a Granada, on va resultar escollida la candidatura de Manresa.