Passaven pocs minuts de dos quarts de dotze de la nit. Ambient immillorable. Era una cita que portava escrita a molts dels assistents al calendari des de feia temps: l'últim concert de la gira dels quaranta anys d'Elèctrica Dharma a Catalunya, a Igualada. Un interès que va portar entre 3.000 i 4.000 persones al concert, segons els organitzadors, Anòlia.

Poc abans de les primeres notes, Igualada presumia del Night Glow, el plat fort de l'European Ballon Festival, amb milers de persones a l'avinguda Catalunya. Al camp de vol hi havia la cerimoniosa encesa col·lectiva dels cremadors dels aeròstats (una imatge única) i l'esperat, per molt, piromusical final. Després del darrer esclat, l'atenció es va traslladar a l'escenari de l'Avinguda Catalunya.

Per sorpresa del públic, van començar a repicar tambors i pocs segons després colles de diables de totes les edats, trabucaires i grallers van inundar la zona de públic. I d'aquí cap a l'escenari. Els músics estaven a punt, però congelats, no es movien.

Un membre de Comediants va ser l'encarregat de donar el tret de sortida, va llegir un emotiu manifest on introduïa la banda, parlava dels seus inicis, del Canet Rock i dels 40 anys. S'apaguen les llums entre crits i aplaudiments. Redoble de caixa, bombo constant, xarles al dos i al quatre i engegava l'últim concert de la Companyia Elèctrica Dharma. En el moment que el so del saxo soprano de Fortuny va descobrir-se, el públic va capbussar-se en el concert.

Un espectacle amb moltes sorpreses visuals; vam veure-hi foc en diverses ocasions. La mítica banda de Sants va oferir un directe complet, i va arribar a les dues hores de xou. Hi va haver moments per a tot; el repàs de tots els himnes que ja són melodies populars, des de l'Oucomballa fins a la Presó del rei de França; també, espai per homenatjar els difunts components del grup: Josep Fortuny i Esteve Fortuny. Es va trobar a faltar la presència del Josep sobretot en els moments de les seves rapsòdies que ara queden repartides entre els membres del grup.

Els gegants, capgrossos i la imatgeria igualadina hi va ser present gràcies a les colles de cultura popular de la ciutat. S'hi van veure els grallers Els Voladors, el grup Mal-llamp, la colla Petits Diables i Pixapólvora i l'associació cultural Dessota, que portava la seva pròpia imatgeria. I tot plegat, combinat amb tots els elements de la companyia teatral Comediants. Van deixar-se veure nombroses vegades a l'escenari.

Comediants, simbiosi obligada amb Dharma, també va sorprendre amb un ventall de disfresses rocambolesques, que acompanyaven les temàtiques de les cançons, i van complementar el concert en els aspectes visuals. El públic, multigeneracional, es va entregar molt.