Compositors de la talla d'Erik Satie i Francis Poulenc tenen un repertori perfectament homologable per a un festival de música clàssica, però també són autors de peces més "lleugeres" que avui s'escoltaran als jardins dels arcs de Món Sant Benet gràcies a la veu de la mezzosoprano Mireia Pintó i el pianista Mac McClure. El recital Cabaret songs aproparà el públic a una part de la producció musical dels citats talents, així com la de Cassadó, Britten i Bolcom, entre d'altres, en la segona proposta del Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages.

"Per a un músic és important estar obert a la ductilitat", explica Pintó, que reconeix que, "després d'actuar en les vint-i-una edicions del festival, i en dos concerts que vaig oferir anteriorment, has de mirar de no repetir-te". Tot i que la paraula "cabaret" pot remetre a un cert imaginari de música i cultura popular, la cantant matisa el significat del terme afegint-hi l'adjectiu "culte".

La vetllada no inclou mitja part, però el programa es divideix en dues parts diferenciades. La primera recrea "el París que va conèixer Ramon Casas" i en la sego-na s'interpretaran autors de l'univers anglosaxó com Benjamin Britten. "Cantaré unes peces que no formaven part d'un escenari com el Moulin Rouge sinó d'ambients més petits, temes que podien sonar en ambients més intel·lectuals i que servien per refrescar el repertori", apunta Pintó.

El muntatge que s'estrena avui a Sant Fruitós també tindrà la presència del pianista Mac McClure, a qui la mezzo, que és alhora la directora artística del festival, qualifica com "un ciutadà del món". Tal com explica Pintó, "ens coneixem des de fa anys, però fins ara no havíem coincidit plegats en un mateix projecte. El Mac va estar força temps vivint a Barcelona, però volta molt, i ara és professor universitari a Colòmbia. Una part destacada de la seva trajectòria és la recerca musicològica".

El concert gaudirà d'una singu-lar disposició escènica: Pintó i McClure actuaran des de la primera galeria, amb el públic seguint les seves evolucions des del jardí. El musicòleg Oriol Pérez farà la introducció prèvia, minuts abans de l'inici de l'actuació.