L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, es va reunir aquest dilluns al migdia a l'Ajuntament amb el jove ballarí bagenc Guillem Cabrera, de 12 anys, i amb la seva família. Guillem Cabrera ha viscut el darrer any a Londres, on s'ha format a la Royal Ballet School i ja ha debutat amb èxit al prestigiós i mític escenari de la Royal Opera House. Ho va fer fa unes setmanes, i tal com va explicar l'edició de l'11 de maig de Regió7, de seguida va rebre molt bones crítiques als diaris anglesos pel seu paper a l'obra 'Frankenstein', un clàssic de Mary Shelley.

El ballarí, de Sant Salvador de Guardiola, ha cursat el primer any a la Royal Ballet School i actualment, amb la seva família, treballa per obtenir suports que li permetin continuar la seva formació artística. El preu de cada curs al prestigiós centre és de 45.000 euros, i la família, amb l'ajuda de molta gent anònima, fa esforços per poder-hi fer front. Per explorar fórmules de col·laboració, el Guillem i els seus pares es van reunir ahir amb l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent.

L'alcalde es va comprometre amb Cabrera i els seus pares a estudiar maneres de donar suport al jove ballarí, "un magnífic ambaixador del Bages i també de Manresa". En el seu primer any a Londres, Guillem Cabrera ja ha actuat en espectacles com El Trencanous a l'escenari principal del Covent Garden, i a l'esmentat Frankenstein del Royal Opera House.