La veu imponent i greu de Jaume Elías, que entonava espontàniament, a capella i en occità, els versos de la cançó L'Aute Jorn dins l'Ort, tancava ahir d'una manera ben autèntica la presentació de l'Humus, una de les propostes associades a la Fira Mediterrània que vol donar a conèixer grups i artistes desconeguts pel públic general que practiquen la música d'arrel tradicional arreu del país. Elías, membre de Trescant -conjunt que tancarà aquesta branca off de la fira- va acompanyar David Ibáñez, director, i Ramon Navarro, membre de l'equip de programació D'Arrel, en la presentació de la quarta edició del cicle.

Ibáñez va tornar a destacar la importància de l'Humus a l'hora d'obrir el focus i complementar l'oferta de la Mediterrània, i en va subratllar "el caràcter estratègic". El cicle tindrà enguany set actuacions molt variades, que mostraran la riquesa de l'escena folk catalana més propera i que s'han seleccionat a partir de 24 propostes rebudes. Els set conjunts es podran veure els dies 7 i 8 d'octubre a l'Espai Òmnium, nova seu de l'entitat cultural situada al carrer Sobrerroca número 38 de Manresa.

Divendres al vespre la programació començarà amb el ball folk de Els Amants de Lulú, Meandre i la Cobla la Mitja Lluna. Dissabte serà el torn de les propostes més reposades: a la delicadesa del quartet Una i del grup vocal de cant polifònic Driana s'hi sumaran la fusió de Marc del Pino i les cançons tradicionals del trio Trescant, que oferirà un repertori lligat "a la gent i a la terra". Tots els concerts seran d'entrada gratuïta.