El transgressor i controvertit artista Abel Azcona (Pamplona, 1988) torna avui al centre d'art contemporani Konvent de Cal Rosal per protagonitzar una trobada de quatre hores, de les 5 a les 9 del vespre, en el que serà el primer taller d'Azcona a Catalunya.

L'artista va exposar el maig al Kovent la polèmica peça Amén, on escriu la paraula "pederàstia" amb hòsties consagrades. I la seva singular crítica a aquesta xacra no va deixar indiferent ningú. Segell de l'artista. Les 242 hòsties que va usar en el projecte les va recollir anant a combregar en esglésies entre Madrid i Pamplona. Abans d'arribar al Berguedà, l'obra només s'havia vist a Pamplona, el novembre del 2015, on hi va haver concentracions de rebuig, pregàries i pintades. El passat mes de febrer, Azcona va haver de declarar davant el jutge per una denúncia "per profanació" de l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians.

La trobada d'avui amb aquest artista interdisciplinari consistirà en un apropament personalitzat a la seva obra, a la performance i a l'art contemporani com a eina de crítica social i política. Azcona utilitza el seu cos com a element revulsiu per tal de convertir l'espectador en protagonista forçós d'unes obres creades a partir de la seva pròpia experiència personal: prostitució, violència o abús sexual. El preu del taller és de 40 euros més cervesa.

Azcona va ser escollit per la premsa anglesa com el millor artista de perfomance art del 2014 i aquell mateix any, la publicació Hyperallegic va triar el seu projecte Someone Else com el millor esdeveniment artístic a Nova York.