La revista Dovella, que s'edita al Centre d'Estudis del Bages, tracta en el seu darrer número el tema del patrimoni en perill de la comar-ca. La publicació aborda la qüestió en el seu dossier central des de diferents punts de vista, i fa un toc d'atenció a les institucions i a la ciutadania sobre el risc dels elements que poden desaparèixer.

El tema central de Dovella sorgeix de les jornades que es van realitzar el passat mes de gener per debatre sobre el patrimoni bagenc que corre perill. Una trobada amb investigadors i especialistes que va ser fruit d'una taula rodona prèvia, del 16 de juny de l'any passat, en què es va posar de relleu que hi ha molts elements documentals i arquitectònics amb el llum vermell d'alarma encesa.

Roser Parcerisas parla sobre el castell de Rajadell i Albert Fàbrega i Ester Llobet tracten de l'estat de les colònies tèxtils del Mig Cardener. Enric Massana es planteja si el patrimoni és un llast o una oportunitat; Magda Fernández escriu sobre la necessitat que les institucions i la societat civil vagin plegades; Marc Torras se centra en el patrimoni documental; Jaume Perarnau en l'industrial; Fàbrega parla del cultural i Antoni Vilanova hi afegeix unes reflexions.

La revista també parla del projecte iniciat pel Centre d'Estudis sobre viatgers que han parlat de Manresa, amb un article de Jordi Bonvehí. Mireia Barbé parla sobre la transformació i la desaparició dels convents del dominics de Manresa als segles XIX i XX.