Anna Vila és de Santpedor i ha treballat tota la vida de terapeuta, però aquest cap de setmana ha viscut una experiència totalment diferent del que havia fet fins ara. "Sempre m'havia agradat pintar, però no m'hi vaig posar fins l'any passat, quan vaig viure un moment personal dur". Només un any després, ja ha pogut exposar les seves primeres obres al jardí de la família Fornells-Uró, a Pineda de Bages. "Fa una mica de vergonya exposar-les, perquè ha anat tot molt ràpid, però em fa molta il·lusió", admet.

L'Anna és una dels deu artistes novells que han exposat aquest cap de setmana a l'"Art al jardí", una iniciativa del pintor Jaume Fornells, que ha obert les portes de casa seva de Pineda. "He portat persones que, tinguin l'edat que tinguin, han començat a pintar i ho estan fent molt bé, amb una evolució molt millor, fins i tot, que la de pintors amb deu anys de trajectòria", explica Fornells. "I la gent ha respost amb èxit, hem tingut molts visitants. A més, sé que hi ha hagut alguns contactes per vendre obres. Però l'aspecte que hem volgut potenciar és l'artístic, no tant l'econòmic", diu.

Els visitants han pogut veure des de les admirades obres d'una jove promesa de 16 anys, Sara Horrillo, fins a les d'una psicòloga jubilada, Roser Carrera, passant per les d'una mestressa de casa, Glòria Casas, de 48 anys, actualment a l'atur. "Fa només dos anys que m'he posat a pintar, tot i que m'ha agradat tota la vida. M'agradaria molt que arribi a ser el meu mitjà de vida", explica. Altres noms que han exposat són Chema S. Freijo (cirurgià de 64 anys), Elisabet Cardil, Elisabet Izoart o el jove manresà de 24 anys Jordi Besora, que agraïa la idea de Fornells. "És una iniciativa que ens permet ajuntar-nos a tots els artistes que comencem". Ahir al vespre, els artistes novells van poder intercanviar experiències amb autors consagrats com Joaquim Falcó, Enric Besora, Lluís Puiggròs i Jaume Casacuberta.