La programació de la Festa Major Alternativa de Manresa d´enguany destaca la importància de celebrar la 25 edició. Per començar, el divendres 19 d´agost s´inaugurarà una exposició commemorativa dels 25 anys amb totes les falles que s´han cremat, els gots i samarretes de cada edició...

En aquesta mateixa línia, el dimarts 23 d´agost es farà un revival de la programació de la primera edició de la FMA, el 1992. Serà a partir de les 17 h a la plaça Europa i inclourà actes com simultànies d´escacs i Perruqueria Oi! Pel que fa a la nònima de grups que tornaran a pujar a l´escenari hi ha Vés de Préssec, amb els germans Oriol i Roger Farré, de Gossos; A Capel·la Punk, Blue Devils i Boogie Dreams, grup amb Ignasi Casanovas, Ignasi Llovet, Marc Torregrosa, Oriol Txic Travé i Marc Gangonells. La festa es clourà amb DJ Rutxo.

També la sessió petarda del dissabte 27 estarà dedicada als 25 anys: hi participaran DJ de la ciutat que ja són habituals de la festa.

A banda de fer memòria, la FMA de Manresa incorpora novetats com el concurs de crits de mani, que tindrà lloc el dimecres 24 (21 h) a la plaça Puigmercadal, en el marc del sopar d´aniversari i el pregó. El guanyador del concurs serà el crit que motivi més al públic i la reacció es mesurarà amb un decibelometre. La nit es clourà amb Natxo Tarrés & The Wireless, amb un tribut a Bob Marley.

D´altra banda, amb l´objectiu «d´enfortir la cohesió social dels joves» més enllà de la nit neix el projecte Cultura de Colles. L´Alternacolla i la nova entitat De Natura Cultura han sumat forces per oferir activitats lúdiques i culturals, com els concurs de samarretes de colles, un roomscape a l´Anònima (22 agost), un espectacle de micro-teatre a càrrec de 'Las Lloronas' (22 agost), i el joc de les banderes i un concert de la cantautora Ariana Abecasis (25 agost).

Les nits a la plaça Puigmercadal s´iniciaran el dijous 25 amb Mogambo, Golpe de Rabia i Kòdul. El divendres 26 hi haurà Plouen, The Targarians i Les Absentes; el dissabte 27, Siroll, Answer, Dr Ring Ding i la sessió petarda; i el diumenge 28, The Doy Tolls, KOP, Tremenda Jauría i DJ Ballugas.

Pel que fa a les xerrades reivindicatives, se n´han organitzat dues: 'Autogestió de l´educació i de l´habitatge' (21 agost) i 'La repressió a les que lluiten' (24 agost), que exposarà el cas dels 27 estudiants i treballadors de la UAB, entre els quals el regidor de la CUP Jordi Garcés, a qui es demana entre 11 i 13 anys de presó per ocupar el rectorat.