La programació de la Festa Major Alternativa de Manresa d'enguany destaca la importància de celebrar la 25a edició. Per començar, el divendres 19 d'agost, s'inaugurarà una exposició commemorativa dels 25 anys amb totes les falles que s'han cremat, els gots i samarretes de cada edició, etc.

En aquesta mateixa línia, el dimarts 23 d'agost, es farà un revival de la programació de la primera edició de la FMA, el 1992. Serà a partir de les 17 h a la plaça Europa i inclourà actes com simultànies d'escacs i Perruqueria Oi! Pel que fa a la nòmina de grups que tornaran a pujar a l'escenari hi ha Vés de Préssec, amb els germans Oriol i Roger Farré, de Gossos; A Capel·la Punk, Blue Devils i Boogie Dreams, grup amb Ignasi Casanovas, Ignasi Llovet, Marc Torregrosa, Oriol Txic Travé i Marc Gangonells. La festa es clourà amb DJ Rutxo. També la sessió petarda del dissabte, 27, estarà dedicada a les 25 edicions: hi participaran discjòqueis de la ciutat que ja són habituals de la festa.

A banda de fer memòria, la FMA de Manresa incorpora novetats com el concurs de crits de mani, que tindrà lloc el dimecres 24 (21 h), a la plaça Puigmercadal, en el marc del sopar d'aniversari i el pregó. El guanyador del concurs serà el crit que motivi més al públic i la reacció es mesurarà amb un sonòmetre. La nit es clourà amb Natxo Tarrés & The Wireless, amb un tribut a Bob Marley.

D'altra banda, amb l'objectiu "d'enfortir la cohesió social dels joves" més enllà de la nit neix el projecte Cultura de Colles. L'Alternacolla i la nova entitat De Natura Cultura han sumat forces per oferir activitats lúdiques i culturals, com els concurs de samarretes de colles, un roomscape a l'Anònima (22 agost), un espectacle de microteatre a càrrec de Las Lloronas (22 agost), el joc de les banderes i un concert de la cantautora Ariana Abecasis (25 agost).

Les nits a la plaça Puigmercadal s'iniciaran el dijous 25, amb Mogambo, Golpe de Rabia i Kòdul. El divendres 26 hi haurà Plouen, The Targarians i Les Absentes; el dissabte 27, Siroll, Answer, Dr Ring Ding i la sessió petarda; i el diu-menge 28, The Doy Tolls, KOP, Tremenda Jauría i DJ Ballugas.

Pel que fa a les xerrades reivindicatives, se n'han organitzat dues: Autogestió de l'educació i de l'habitatge (21 agost) i La repressió a les que lluiten (24 agost), que exposarà el cas dels 27 estudiants i treballadors de la UAB, entre els quals el regidor de la CUP Jordi Garcés, a qui es demana entre 11 i 13 anys de presó per ocupar el rectorat.