L'adaptació televisiva de la novel·la La catedral del mar, d'Ildefonso Falcones, iniciarà el rodatge el proper 26 d'agost i s'allargarà fins a final d'any. Entre les diverses localitzacions exteriors, hi haurà la col·legiata de Sant Vicenç del castell de Cardona.

La coproducció de TV3 i Diagonal TV, amb la col·laboració de l'ICEC i la participació d'Antena 3, estarà dirigida per Jordi Frades i tindrà un repartiment encapçalat per Aitor Luna, Michelle Jenner, Silvia Abascal, Pablo Derqui i Daniel Grao. La catedral del mar es rodarà majoritàriament en localitzacions exteriors, que s'estendran per tota la geografia espanyola. El barri gòtic de Barcelona i l'interior de la basílica de Santa Maria del Mar seran dos dels escenaris més importants d'aquesta producció, que també s'estendrà fins a Cardona, la vila aragonesa de Sos del Rey Católico, la ciutat de Càceres i les províncies de Toledo, Madrid i Segòvia.

Una d'història d'intriga i amor

En la novel·la històrica L'església del mar, la Barcelona de l'edat mitjana esdevé l'escenari d'una història d'intriga, amor, violència i passió. És l'intens relat d'un home, Arnau, la vida del qual transcorre paral·lela a la construcció d'un nou temple catòlic en honor a la Mare de Déu de la Mar i que serà una lluita contínua per la llibertat i la dignitat dels pobres i humiliats que l'enfrontarà al poder dels nobles. La història té com a rerefons una Barcelona marcada per la intolerància religiosa i la segregació.

Barcelona i Cardona formaran part de les localitzacions d'aquesta adaptació televisiva escrita per Rodolf Sirera, Antonio Onetti i Sergio Barrejón, que tindrà rere la càmera Jordi Frades, director de produccions com El cor de la ciutat, Jet Lag, Oh, Espanya! En el repartiment, encapçalat per Aitor Luna (Arnau) i la barcelonina Michelle Jenner (Mar), hi ha altres noms coneguts com Pablo Derqui, Josep Maria Pou, Ramon Madaula, Nora Navas o Anna Moliner.

El llibre d'Ildefonso Falcones es va publicar el 2006 a Grijalbo i La Rosa dels Vents i s'ha convertit en un èxit internacional, amb més de cinc milions d'exemplars venuts, edicions a més de 40 països i traduccions a més de 15 idiomes.