El Festival de Sitges aixecarà el teló de la seva 49a edició el proper 7 d'octubre amb la première europea d'Inside, una cinta dirigida per Miguel Ángel Vivas (Secuestrados, Extinction), amb guió de Jaume Balagueró i el seu col·laborador habitual, Manu Díez, i protagonitzada per Rachel Nichols i Laura Harring. La història d'Inside és un remake del film À l'intérieur, dirigit per Alexandre Bustillo i Julien Maury, que va impactar el públic a Sitges 2007.

Una jove vídua, embarassada i deprimida, intenta reconstruir la seva vida després del fatídic accident de trànsit en què va perdre la seva parella i la seva oïda de manera parcial. Ara, a punt de donar a llum, viu en una casa aïllada d'un suburbi quan, una nit de Nadal, rep la visita inesperada d'una altra dona que vol arrabassar-li el nadó.

Els pitjors temors de l'audiència cobraran vida a Inside, pel·lícula inaugural de la 49a edició del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que se celebrarà del 7 al 16 d'octubre. El certamen aposta, una vegada més, per la producció autòctona en la seva gala d'obertura.

En el film, Rachel Nichols (The Loop, Tokarev, Cuatro Fantásticos) i Laura Harring (Mulholland Drive, Inland Empire, El amor en los tiempos del cólera, The Punisher), interpreten els dos papers principals d'aquesta lluita cos a cos, brutal i sagnant.

Inside està produïda per Nostromo Pictures, una companyia amb base a Barcelona que ha estat al darrere dels films de Rodrigo Cortés Buried, Red Lights, Grand Piano -que va inaugurar el Festival de Sitges el 2013- o l'èxit de taquilla Palmeras en la nieve. Té en marxa els thrillers El guardián invisible i Contratiempo.

El Festival de cinema fantàstic ja ha anunciat també que Max von Sydow (El exorcista) rebrà el Gran Premi Honorífic.