Un concert totalment a cappella que combina temes pop, jazz i gospel. Aquesta és la proposta dels membres del grup vocal White Heaven, un conjunt d'origen manresà que actuarà aquesta nit per segon cop a la ciutat per obrir el 18è Festival de Blues, una cita musical que ja és habitual entre els actes de la festa major. Ho faran a la sala El Sielu, a partir de les 22.30 h, amb un repertori que inclourà temes propis i versions en català, anglès i portuguès.

"Tenim moltes ganes de fer arribar al públic el nostre projecte, que és força ambiciós i innovador. Creiem que música en català, de diversos estils i cantada exclusivament a capella és una cosa que no s'ha fet massa", explica una de les integrants del conjunt, Laia Boixadós. La manresana és una de les pioneres que l'any 2000 va crear la banda, amb Enric Alabern i Iris Abancó al piano. Fins al 2007 van estar actuant en petit format i, després d'una aturada, fa dos anys que viuen una segona etapa amb el grup, que s'ha ampliat; les incorporacions d'Anna Serra, Juli Barrero i Enric Mieza els han transformat en un sextet. "Menys l'Iris, que és moianesa, la resta som tots manresans. El que passa és que hi ha membres del grup que fa anys que viuen a Barcelona i a Andorra", explica Boixadós. "Tots plegats ens vam conèixer fa 20 anys cantant gospel, i per això el nostre espectacle també inclou aquest gènere, al qual volem fer un homenatge".

Temes molt diversos

Entre els temes que sonaran avui a El Sielu, tots ells arranjats pels mateixos White Heaven, hi ha cançons del grup vocal nord-americà Manhattan Transfer, a qui també volen homenatjar, una versió pròpia de Paraules d'Amor, un clàssic de Serrat, Ain't no Sunshine, de Bill Whiters, o el conegudíssim Don't Worry, Be Happy, de Bobby McFerrin. Una varietat de registres que es veu en l'amplitud d'estils: al pop, jazz i gospel hi sumen tocs de swing, bossa nova i samba.

Tal com comenta Boixadós, tot i dedicar-s'hi de forma semi-professional el conjunt té previst gravar un disc en els propers mesos. "Alguns fem docència en el món de la música, i d'altres tenen feines que no hi estan relacionades. Poder dedicar-nos-hi sempre ha sigut un somni", confessa la manresana, que assegura tenir moltes ganes d'actuar a casa.

Els propers dies, el Festival de Blues també acollirà a El Sielu les actuacions de dos conjunts més: Amadeu Casas Trio (demà, a les 22.30 h) -grup que ha substituït a última hora el concert de Baleriola, Casas i Martínez- i August Tharrats trio, dissabte a la mateixa hora.