Dos títols clàssics com Hamlet, de Shakespeare, i L'avar, de Molière, es podran veure al Teatre Municipal l'Ateneu d'Igualada el darrer trimestre de l'any, així com l'obra El florido pensil (Nenes), en la qual pren part l'actriu anoienca Lloll Bertran. Un muntatge del Mag Lari i noves propostes dels cicles de Músiques de Butxaca i de la Xarxa d'espectacles per al públic infantil i familiar completen l'oferta de l'equipament públic per als propers mesos.

La relació de quinze espectacles previstos s'iniciarà cronològicament el 17 de setembre amb The funamviolistas, un muntatge que combina el malabarisme acrobàtic amb altres gèneres com la dansa, el cant i la música clàssica, i que va guanyar un Premi Max el 2013. El dia 25 del mateix mes, el Mag Lari protagonitzarà Lari Poppins, un xou per a tots els públics.

La companyia Teatro Clásico de Sevilla representarà Hamlet l'1 d'octubre, un muntatge que li ha proporcionat recentment vuit premis Lorca del teatre andalús. El dia 22 es podrà veure El test, de Jordi Vallejo, que planteja el següent dilema: vol un xec de 100.000 euros ara o un milió d'aquí a deu anys? El dia 30 serà el torn de la versió femenina d'El florido pensil, amb Lloll Bertran en aquesta paròdia de l'escola franquista.

El calafí Josep Maria Mestres dirigeix Joan Pera en l'adaptació de L'avar de Molière duta a terme per Sergi Bebel, i que passarà per Igualada el 12 de novembre. El 3 de desembre, l'Ateneu acollirà el Concerto a tempo d'umore, un concert teatral i humorístic amb l'Orquestra de Cambra de l'Empordà, que dirigeix el manresà Jordi Purtí.

La temporada de la Xarxa començarà amb el Lari, i el 9 d'octubre serà el torn d'Els tres porquets es caguen de por, a càrrec de Samfaina de Colors (Xavi Múrcia i Mirna Vilasís). Zum Zum Teatre portarà La nena que vivia en una caixa de sabates (22 d'octubre), una peça sobre el poder de l'amistat. Addaura interpretarà Mobilus, un espectacle inspirat en l'obra d'Alexander Calder (6 de novembre). Xip Xap oferirà la seva versió d'El vestit nou de l'emperador: Un nou vestit nou (20 de novembre), i la Cia. Petit Bonhom farà 7 ratolins (4 de desembre).

Dins el cicle Músiques de Butxaca, s'oferiran els concerts de Marion Harper (7 d'octubre), amb el seu primer disc, Cotton Candy; Guiem Soldevila, amb l'àlbum de debut Amoramort (2 de desembre); i el cantant i guitarrista Andreu Martínez, que estarà acompanyat de l'AM Band, per mostrar el seu nou treball, Side by side (4 de desembre).