La 8a edició del Berguedà Folk proposa del 16 al 18 de setembre a la colònia de Cal Pons de Puig-reig una vintena d'activitats al voltant del món de la música folk. El públic del festival els darrers anys s'ha caracteritzat per un marcat accent internacional. Però el director del festival, Ferran Vilà, va explicar ahir en la presentació de la programació que, si bé el 60% dels participants de les darreres edicions provenien de països europeus com França o Itàlia i la resta eren de Catalunya i l'estat espanyol, "enguany la tendència s'ha invertit", segons es desprèn de les inscripcions anticipades.

Entre les novetats d'aquesta edició destaca un nombre superior de tallers i activitats gratuïtes com el taller d'iniciació al ball folk, el taller familiar de ball folk, el taller de construcció d'instruments i les sessions matinals de ioga.

El director del festival, Ferran Vilà, va destacar que el principal atractiu del Berguedà Folk és la combinació dels tallers formatius de danses tradicionals a càrrec de professorat natiu i les actuacions musicals de grups consolidats d'arreu dels Països Catalans i d'Europa. Durant els tres dies que durarà el certamen, s'han programat una desena d'actuacions de grups com Farigola Trad, Naragonia, Duo Thébaut, Al-mayurqa, Andrea Capezzuoli e compagnia, Trio Dhoore, Ballsy Swing, Les Bottines artístiques i El Pony Pisador + Delorgan. Vilà va subratllar també el taller de folkontact, de danses anglosaxones, norditalianes o quebequesess. D'entre les diverses propostes, Vilà va ressaltar també la presència del mestre valencià Miquel Flores, historiador i expert en danses valencianes.

Pel que fa a les entrades, es poden adquirir individualment per a cada activitat o es pot comprar l'abonament, que serveix per accedir a qualsevol de les activitats, tallers i concerts durant tot el cap de setmana. L'abonament costa 65 euros i el públic es pot inscriure a través del web del festival. Vilà va apuntar que ja se n'han venut uns 180. S'espera que passin per la colònia de Cal Pons unes 400 persones durant el cap de setmana.