Aquest dimecres, Hard Rock Cafe Barcelona ha presentat dos importants acords de col·laboració amb Els Catarres, un dels grups de música de més èxit popular actualment a Catalunya, en una presentació al local de plaça Catalunya. Com a acció principal, els membres del grup -Eric Vergés, Jan Riera i Roser Cruells- han fet el lliurament oficial a Hard Rock d'un dels instruments clau en la seva trajectòria artística: la guitarra amb la qual es va compondre la cançó Jenifer, el primer tema d'èxit que va marcar un punt d'inflexió enorme per al grup arribant a ser populars a tot Catalunya.

Amb aquesta donació, Els Catarres passen a ser part de la gran família internacional de Hard Rock. Ara la guitarra viatjarà a Orlando (EUA), on passarà les proves de certificació a la seu global de Hard Rock International i entrarà a formar part del museu musical de Hard Rock, el més gran del món, amb un catàleg de més de 70.000 peces de memorabilia certificada procedents de grans estrelles de la història de la música rock, com Bruce Springsteen, Queen, Michael Jackson, Madonna, David Bowie o Prince, per citar només alguns. Un cop passades les proves de certificació, l'instrument serà exposat de manera permanent a Hard Rock Cafe Barcelona. "Els Catarres posseeixen valors que des de Hard Rock donem suport i promovem dia a dia. La seva proposta musical és honesta, innovadora i professional, i té l'objectiu de fer feliç a la gent a través de la música", ha explicat Coumbel Faty, Assistant General Manager de Hard Rock Cafe Barcelona.

El grup català s'ha encarregat d'explicar el per què de l'elecció d'aquest instrument com a nova peça de memorabilia de Hard Rock: "Amb aquesta guitarra va començar tot i ha marcat un punt d'inflexió molt important com a banda", ha dit Eric Vergés, guitarrista i cantant d'Els Catarres. "Que la nostra guitarra pugui estar exposada al costat de peces mítiques de músics com Mark Knopfler o Lenny Kravitz és un honor", ha afegit Jan Riera, component del grup.

Per última vegada, el grup ha interpretat Jenifer amb la guitarra original amb la qual es va crear la cançó, en directe a Hard Rock Cafe Barcelona.

Hard Rock i el seu compromís amb la música local

El compromís de Hard Rock amb la música "és indiscutible, també amb la música catalana, i esperem contribuir cada dia més, tal com hem fet avui amb Els Catarres", ha afirmat Coumbel Faty, que ha afegit que "el Hard Rock Cafe Barcelona és un punt de trobada per als fans de la música de Barcelona però no cal oblidar que l'espai també rep centenars de visitants estrangers cada dia i el nostre compromís és fer-los despertar també l'interès per la música catalana ".

Big Bang Burger, l'hamburguesa inspirada en Els Catarres i elaborada per celebrar la Mercè 2016

Amb motiu de les festes de Barcelona, la Mercè 2016, Hard Rock Cafe Barcelona s'uneix a la celebració local amb l'elaboració d'una hamburguesa especial i inspirada en Els Catarres, una banda representativa del moment actual que viu la música catalana, respectada i amb molt futur encara per davant. El resultat és la nova Big Bang Burger, presentada aquest dimecres a Hard Rock Cafe Barcelona amb la presència d'Els Catarres, i estarà a la carta entre els dies 19 i 25 de setembre del 2016.

El xef de Hard Rock Cafe Barcelona, Jordi Conesa, i el seu equip s'han inspirat en el grup i el seu rerefons per elaborar la Big Bang Burger. Es tracta d'una deliciosa hamburguesa de xai amb ruca, reducció de vi negre, puré de tomàquet, oli d'all i camagrocs, una bolets que creixen a la zona del Montseny, molt a prop d'Aiguafreda, el poble on van néixer Els Catarres. "Hem apostat per un bolet molt present a les muntanyes i boscos propers a Aiguafreda. La carn d'aquest bolet és flexible, dolça amb un perfum intens i agradable en boca", ha matisat Jordi Conesa, xef de Hard Rock Cafe Barcelona.

Els productes frescos de Hard Rock utilitzats en els plats són majoritàriament de proximitat. Així, en el cas de Hard Rock Cafe Barcelona, el restaurant s'abasteix principalment de productes de les hortes del Maresme i el Baix Llobregat.

El nom de l'hamburguesa, Big Bang Burger, ha estat escollit per votació popular entre els fans del grup a través de les xarxes socials i parteix del títol del seu últim disc, Big Bang (Música Global, 2015).

Si bé l'any passat, amb motiu de la Mercè, Hard Rock Cafe Barcelona ja va llançar una hamburguesa amb sabor local, la Burger de la Mercè, amb escalivada i romesco com a ingredients principals, enguany l'objectiu ha estat anar més enllà i convertir la gran festa de Barcelona en un homenatge a la música catalana, reforçant així el compromís que Hard Rock té amb les bandes locals i, en aquest cas, amb les bandes que canten en català.