Feia temps que a Adam Majó, comissionat pel Centre Històric de l'Ajuntament de Manresa, li voltava una idea pel cap: donar a conèixer els terrats del Barri Antic de la ciutat i reivindicar-los. Ara, amb la complicitat del poeta Xavier Giol i de la llibreria Papasseit, aquest objectiu pren forma artística amb el Saltaterrats, una nova iniciativa cultural que portarà vuit poetes locals a recitar, el divendres 30 de setembre a partir de les 19.30 h, als espais més elevats i desconeguts de la zona antiga de la capital bagenca.

El recorregut, que començarà probablement a la plaça Milcentenari -a falta de confirmació en els propers dies-, inclourà quatre terrats i durarà un parell d'hores. Al final, es clourà amb un tast de vins a càrrec d'un celler de la zona del Bages.

"Els terrats són espais semipúblics poc coneguts, però en el cas del barri vell n'hi ha de molt macos, sobretot per les vistes i les perspectives de la ciutat que ofereixen. Volíem trobar alguna excusa per ensenyar-los, i la poesia n'és una de molt bona", afirma Majó. En aquest sentit, Anna Roca, responsable de la Papasseit, hi afegeix que l'activitat té un doble objectiu: "es tracta de matar dos pardals d'un tret. D'una banda, aproximar-se al Barri Antic des de diferents punts de vista i perdre una mica la por a anar a segons quins espais d'aquesta zona, i de l'altra, donar a conèixer la poesia local i potenciar-la. Nosaltres hi aportem la part logística, perquè ja hem muntat altres recitals de poesia, tot i que aquesta és la primera activitat itinerant que fem".

Pel que fa als edificis, Majó explica que la majoria són cases privades. "La ruta no l'avançarem perquè volem que la gent la descobreixi el mateix dia. En funció dels que siguem, farem un o més grups. I si l'experiència agrada, més endavant ho repetirem en altres terrats, i també ens estem plantejant fer-ho en patis enjardinats del centre històric".