'Ser per no ser',de Carles Piera, (Barcelona, 1985) va ser el projecte artístic guanyador de la tercera edició del premi de la Taula d'Arts Visuals de la Catalunya Central, el veredicte del qual es va conèixer aquest mes de juliol i que ara arriba a l'Espai7 del Casino de Manresa. La inauguració de la mostra serà aquest divendres (19 h), i es podrà veure fins al 2 d'octubre.

Piera proposa amb el 'Ser per no ser' un conjunt d'escultures en què l'imaginari de l'artista pren el seu vessant més naturalista i poètic. Segons el mateix Piera, aquesta és una proposta per reflexionar sobre el sentit de la vida, i pretén que el visitant, un cop a l'espai expositiu, on hi haurà representats els animals que consumim diàriament, es faci preguntes sobre el sentit de l'existència.

'Ser per no ser' es constitueix a partir d'obres escultòriques produïdes durant el darrer any i altres que han estat realitzades expressament per a aquesta exposició, i es divideixen en dues tipologies: obres escultòriques al mur de creació recent (entre el 2015 i el 2016), i obres escultòriques exemptes al terra o en pedestal, entre elles el conjunt escultòric 'Bruit de Laine 2016', format per sis xais esculpits en resina que ha estat exposat a la façana de l'edifici històric de l'antic Conservatori de Besançon (França) i que és el primer cop que es veu a Catalunya. Arrodoneix la proposta una instal·lació de 250 bombetes intervingudes amb plomes de diverses aus a l'interior titulada Eco.

El certamen, organitzat per la Taula d'Arts Visuals i l'Ajuntament de Manresa, vol promoure les arts plàstiques i la creació contemporània, i enguany l'obra del barceloní ha estat escollida entre una vintena de projectes provinents de tots els àmbits artístics, des de la pintura i l'escultura passant per la fotografia i l'audiovisual.