La capital del Bages acollirà l'any que ve el 35è Congrés Nacional de Màgia, l'esdeveniment més important que es fa en aquesta disciplina artística a tot l'estat espanyol. Així ho han anunciat els responsables de l'Associació Màgia Central i d'El Galliner, coincidint amb la presentació del segon Festival Màgic de Manresa, que se celebra aquest dissabte. La ciutat, finalista juntament amb Tarragona, ha estat escollida com a seu d'una trobada que reunirà entre 500 i 600 artistes nacionals i internacionals i que durarà quatre dies, del 29 de juny al 2 de juliol del 2017.

«És un premi», ha assegurat Paco Petrus, secretari de l'Associació Màgia central. «Fins ara sempre s'havia celebrat en capitals de província -en l'última ocasió, a Granada-, i a Manresa serà la primera vegada». Àngels Serentill, responsable d'El Galliner, ha afegit que la ciutat ha estat triada per les iniciatives que s'estan duent a terme en la disciplina de la màgia, com per exemple el festival que té lloc aquest cap de setmana, i també per les instal·lacions i infraestructures que ofereix. «Es necessitaven sales de totes les mides, i a Manresa les tenim. La ciutat s'està posicionant en el món de la màgia», ha assegurat.

L'Associació GENI (Cercle SEI de Manresa), que des de fa quatre anys organitza a Manresa La Nit dels Genis al Teatre Kursaal, ha estat l'encarregada d'impulsar la candidatura de Manresa com a seu del Congreso Mágico Nacional, amb el suport de MEES i el Galliner i amb la col·laboració de l'ACAI (Associació Catalana d'Aficionats a l'Il·lusionisme) i l'Associació de Màgia de la Catalunya Central. El congrés tindrà lloc en diferents espais de la ciutat -entre els quals el teatre Kursaal i el Conservatori- i, com a acte central, es durà a terme el Concurs Nacional, en què diferents mags intentaran conquerir els guardons més importants de cada especialitat.

A més de nombroses conferències, la cita també inclourà espectacles oberts al públic i trucs al carrer, així com la Fira de Màgia. Artistes reconeguts com el Mago Pop o el Mag Lari hi seran presents.