El jurat dels setens premis Zirkòlika de Circ de Catalunya ha nominat 20 artistes i companyies que competiran en les categories de millor espectacle de vela o sala, millor número de circ, millor artista emergent i, com a novetat, millor espectacle de carrer. S'han presentat als premis 42 companyies (10 més que l'anterior edició) i el jurat n'ha inclòs vuit més que no ho havien fet. Els premis es lliuraran el 28 de setembre durant la Nit de Circ, que enguany es trasllada a la sala Ovidi Montllor del Mercat de les Flors. La gala, escrita i dirigida per Piti Espanyol, estarà conduïda per LaminimaL Teatre i serà "força reivindicativa", segons ha avançat el conegut gui-onista. Hi participaran artistes premiats en anteriors edicions.

Entre els finalistes, n'hi ha 3 que no es van presentar als guardons però que el jurat ha inclòs igualment en la cursa pels premis. Aquesta serà la darrera edició en què això passi, segons ha explicat el president de Zirkòlika, Vicent Llorca, ja que aquesta manera de procedir és una herència de les primeres edicions dels premis, en què les companyies no es presentaven sinó que eren escollides directament per l'organització.

La majoria de companyies s'han presentat en la categoria de millor espectacle de vela o sala. Els cinc finalistes són inTarsi (Companyia eia), Garbuix (del 20è Circ d'Hivern de 9Barris), Bèsties (Baró d'Evel Cirk), Rhumïa (Rhum & Cia) i Guadual (de Leandro Mendoza).

En la categoria que s'estrena enguany (millor espectacle de carrer) els candidats són Amigoo (Mumusic Circus), Ni cap ni peus (Circ Vermut), Las Polis (de la companyia homònima), Iter (de Serena Vione) i Nàufrags, de La Industrial Teatrera, que és dirigit pel manresà Jordi Purtí.