Descobrir racons del barri antic amb acompanyament poètic. La primera edició del Saltaterrats (vegeu Regió7 del 14 de setembre) se celebrarà divendres 30: l'obra de vuit poetes s'escoltarà en quatre terrats del Centre Històric de Manresa. El Saltaterrats uneix el redescobriment d'uns espais, inaccessibles habitualment per al públic, amb la voluntat de difondre l'obra poètica de creadors del territori.

Tres dels terrats seran privats i el quart, un edifici públic, explicava ahir Adam Majó, comissionat del Centre Històric de Manresa, en la presentació de la proposta, al costat d'Anna Crespo, regidora de Cultura i Joventut, i d'Anna Roca, de la Llibreria Papasseit que, al costat de Xavier Giol, han donat forma a la part artística. L'itinerari es desvelarà el mateix dia i la cita serà les 19.30 h a la plaça Milcentenari; inclourà un tast de vins del Bages, i es finançarà pel sistema de taquilla inversa.

En aquesta primera edició hi participaran vuit poetes, en quatre parelles: un creador amb una certa trajectòria i un altre que s'està obrint camí. Seran Ariadna Torres i Lia Montalbo; Gerard Cisneros i Mussia; Ton Armengol i Mon Roig; i Xavier Giol i Damià Portabella.