L'èxit de Platea Jove, la programació juvenil que El Galliner va estrenar el 2002, es deu en bona part a la xarxa d'estudiants-col·laboradors repartits pels instituts de la ciutat que tiben els seus companys i els convencen de les virtuts de tornar al teatre. Perquè, com ahir explicava Jordi Basomba, gerent de Manresana d'Equipaments Escènics (que gestiona els teatres manresans), "fins als 12 anys, els nens i les nenes van a teatre amb els seus pares, però dels 12 als 18 deixen d'anar-hi". Platea Jove va néixer amb la intenció d'omplir aquest buit. I la fórmula funciona. A partir d'aquesta pionera iniciativa nascuda a Manresa va sorgir la xarxa Butaka de teatre per a joves que agrupa una dotzena de ciutats de la província de Barcelona.

Ahir, l'escenari del teatre Conservatori, equipament que sol rebre les propostes de Platea Jove, reunia una vintena de joves, entre els quals tres veteranes: Maria Ontiveros, Giulia Accrocca i Marina Giralt, que fa, respectivament, 5, 3 i 6 anys que són a la xarxa de col·laboradors de Platea Jove. Divendres comença la temporada i engega, també, la fornada de nous col·laboradors. La mitjana, tot i que varia en funció de l'any, sol ser d'una trentena de nois i noies, sobretot de secundària però també de batxillerat, explicava ahir Jesús Casasampere, membre d'El Galliner i coordinador del cicle juvenil. Una de les novetats de la temporada és la recuperació d'una línia de bus que portarà joves de la comarca al Conservatori per facilitar-los l'accés al teatre (vegeu desglossat).

Platea Jove obre amb un plat fort, Brodas Bros, vells coneguts del cicle i de la ciutat (han fet doblet en alguna ocasió) amb l'espectacle de hip-hop BR2. Espai Dual, amb Be God Is, protagonitzaran el segon muntatge del cicle (4 de novembre), un xou que Casasampere definia de "teatre gestual amb humor, circ i música en directe". Les dues funcions es faran al teatre Conservatori, començaran a les 9 del vespre i el preu és de 5 euros.