El documental Astral, que mostra les tasques de rescat de persones per l'ONG Proactiva Open Arms a les costes de Líbia i que obrirà la temporada televisiva de Salvados de Jordi Évole, s'estrenarà una setmana abans a sales de cinema de l'estat, entre les quals el Teatre Auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles, divendres 14 d'octubre (21.30 h)

La proposta arriba al Bages gràcies al Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles, que se suma a la proposta de la productora de Salvados i, conjuntament amb l'Ajuntament, cedeix l'espai per a la projecció. La recaptació de les entrades es destinarà a l'ONG Proactiva Open Arms, que va ser guardonada la darrera edició del CLAM amb el Premi Pere Casaldàliga a la solidaritat i que va recollir el seu fundador, Òscar Camps, escollit Català de l'Any.

El documental també es projectarà el 15 d'octubre a la sala Plana de l'Om de Manresa. Les entrades per veure Astral a Navarcles ja es troben a la venda a un preu de 5 euros a http://navarcles.fila12.cat