El reconegut caricaturista Joan Vizcarra, nascut a Montblanc i fill d'igualadí, presentarà avui (19 h) a la Biblioteca Central d'Igualada el seu nou llibre, 25 años de caricaturas by Vizcarra, en el qual ha recopilat una àmplia selecció de les creacions que durant el darrer quart de segle ha publicat en algunes de les principals revistes i diaris de l'estat, com El Periódico de Catalunya, Interviú i, fonamentalment, El Jueves.

En l'acte a Igualada, Vizcarra parlarà de la seva experiència com a dibuixant i, en acabar, farà caricatures, en directe i gratis, a tothom qui compri un exemplar del llibre. És previst que també participi en la presentació l'alcalde d'Igualada, Marc Castells. A la mateixa Biblioteca Central es pot veure actualment una mostra de les caricatures de Vizcarra.

Considerat un dels millors dibuixants de caricatures de tot l'estat espanyol i reconegut internacionalment, de l'obra de Vizcarra se n'han editat diversos llibres i se n'han fetes exposicions a diverses ciutats de tot l'estat. A més, la seva trajectòria va originar un documental, Dibujando a Vizcarra, que va ser nominat als Goya.

25 años de caricaturas by Vizcarra, però, és un llibre especial per diversos motius. D'una banda, es tracta de la recopilació més àmplia mai editada dels seus dibuixos. D'altra banda, encara que tenia ofertes de diverses editorials, Vizcarra va decidir autoeditar-lo per assegurar-se total llibertat creativa. "Les editorials que em van contactar volien, lògicament, controlar-ne els continguts i donar prioritat a les caricatures més comercials, que possiblement no són les que jo he volgut destacar al llibre que finalment s'ha publicat", afirma el caricaturista. El volum es pot comprar a Amazon.