L'obra d'un dels arquitectes més destacats del segle XX català, el barceloní José Antonio Coderch (1913-1984), protagonitza l'exposició Vers una tradició viva, que s'inaugura aquest vespre (19.30 h) a la casa Lluvià, seu de la Delegació del Bages-Berguedà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. La mostra, que dóna testimoni d'algunes de les principals realitzacions de Coderch arreu de Catalu-nya i en altres punts de la geografia estatal, es podrà visitar fins al proper 4 de novembre.

L'arquitecte Antoni Companys, comissari de l'exposició, serà avui a la casa Lluvià per presentar el projecte, que exhibeix el material que va ser la base d'una tesi doctoral que es va presentar el 1993. El visitant podrà conèixer la trajectòria de l'arquitecte i les diferents etapes per les quals va passar al llarg de la seva vida. Als plafons es mostren molts projectes inèdits, que no s'han publicat en les monografies dedicades a Coderch, i avantprojectes de treballs coneguts que donen l'oportunitat d'apreciar les relacions que s'hi estableixen.

L'exposició ensenya edificis que va construir a Barcelona (carrers Bach i Raset, Barceloneta), i en altres localitats com Sant Feliu de Guíxols, l'Ametlla del Vallès i Sitges, entre d'altres. Vers una tradició viva explica la dimensió humanista de l'arquitecte, que va estudiar els lligams entre la manera de viure, la terra i la natura.