La 42a edició del festival Filmets de Badalona s'inaugurarà divendres (21 h) amb l'estrena de 'Marcianos de Marte', un curt de Fernando Trullols protagonitzat per l'actor manresà Miki Esparbé. La novetat de l'edició d'enguany és que la sessió inaugural serà oberta a la ciutadania, amb les places limitades. Hi assistiran el director, els actors i l'equip tècnics del film.

'Marcianos de Marte' és la història de David, un nen que envia senyals a l'espai i somia tenir contacte amb un extraterrestre. 20 anys després, el seu coet està finalment preparat. David és interpretat per Miki Esparbé en l'edat adulta. El repartiment es completa amb Núria Gago (en el paper de la dona d'Esparbé), Paula del Río (la jove revelació d''El desconocido'), Sandro Ballesteros (que interpreta el fill de la parella protagonista) i tres nens més: Roger Padilla, Albert Fernández i Eduardo Amado.

És el cinquè curt de Fernando Trullols, que el febrer del 2012 va guanyar el Goya al Millor Curt de Ficció amb 'El barco pirata', i els darrers anys ha treballat com a ajudant de direcció de realitzadors com Fernando González Molina, Cesc Gay, Maria Ripoll, Albert Espinosa i, recentment, J.A. Bayona, a 'Un monstre ve a veure'm'.

El Filmets tindrà enguany una secció oficial amb 232 curtmetratges de 36 països i amb més de 4.000 pel·lícules inscrites i visionades pel jurat de selecció. El festival se celebrarà fins al 30 d'octubre. Destauqne produccions seleccionades o guanyadores en festivals com Canes, Sundance, Berlín, Venècia... i també nominades o guanyadores dels premis Gaudí, Goya, César, Bafta o Oscar.