El quintet manresà Gossos (Natxo Tarrés, Oriol Farré, Roger Farré, Juanjo Muñoz i Santi Serratosa) estrenarà a Manresa el seu darrer treball, Zenit, el divendres 25 de novembre, en un concert a la sala Stroika. Les entrades (anticipades a 12 euros i a taquilla, a 15) ja són a la venda (www.salastroika.cat). Abans, però, la banda manresana engegarà la gira de presentació del seu tretzè treball discogràfic obrint el Festival del Mil·lenni, el dia 15, a la sala Barts de Barcelona.

Gossos va fer sonar les noves cançons al Mercat de Música Viva de Vic (amb entrades exhaurides) el mateix dia que 'Zenit' es posava a la venda, el dia 16 de setembre. Catorze temes que han cuinat buscant l'energia dels inicis però amb l'experiència de més de dues dècades als escenaris. 'Zenit', que neix de la gira dels 22 anys, simbolitza la culminació del que són i del que ha estat la seva carrera musical reunida en un disc: les veus de sempre i el pop de Gossos relligat amb tocs de reggae, de rock, d'electrònica... Sense concessions a les modes.

El disc té les col·laboracions de músics joves com l'Alguer Miquel, de Txarango, la cantant Judit Neddermann, el compositor Alfred Tapscott i la formació de vents Gots de Tuba, i el quintet va decidir enregistrar-lo fora del seu lloc habitual, a Can Pardaler, acompanyats i assessorats pel guitarrista, cantant i productor David Rosell, amb qui es coneixen de fa més de vint anys.

En el disc s'inclou 'La llum que portes dins', el tema encarregat al quintet per a la campanya promocional de Manresa.