Coincidint amb l´obertura d´acreditacions dels professionals, La Mostra d´Igualada - Fira de teatre infantil i juvenil ha presentat aquesta tarda la imatge gràfica de la 28a edició i ha fet un avançament de la programació que es podrà veure del 30 de març al 2 d´abril de 2017.

El cartell d´enguany és obra de l´artista igualadina Arian Morera, dissenyadora d´estampats a The Original Buff i professora infantil a les escoles municipals d´art i música (línia Musicart) d´Igualada. Està pintat a l´oli i il·lustra una divertida "Monstra" a qui li falten ulls i se li escapen les mans per veure i abraçar tots els espectacles de la fira. La protagonista està emmarcada, però en sobresurt, de la boca d´escenari del Teatre Municipal l´Ateneu d´Igualada i interactua amb un munt de personatges imaginaris. Novament, en l´aposta per apropar les arts escèniques al públic de 12 a 18 anys -que per segon any consecutiu gaudiran d´un espai propi al recinte modernista de L´Escorxador-, La Mostra ha dissenyat un segon cartell, específic per als joves. La imatge de La Mostra JOVE és un extracte de la imatge oficial on, enlloc de "la Monstra", prenen el protagonisme el collaret d´ulls de tot tipus i el chihuahua.

En la propera edició de La Mostra es podran veure una cinquantena de muntatges (amb un centenar de representacions) seleccionats entre 665 sol·licituds, una xifra que ha doblat amb escreix les inscripcions de companyies en els últims dos anys i que ratifica el rol estratègic de la fira com a plataforma de venda d´espectacles. Entre la producció catalana destaca "Bianco", la primera creació de Teatre LaBú i una de les estrenes de La Mostra; "Renard o El Llibre de les bèsties" de Teatre Obligatori i Teatre Lliure; a "Pell de llarinté, cua de tiré" de The Three Keatons;

"Cösmix", la nova producció de l'ara ja duet bagenc Teatre Mòbil, així com el retorn del clown manresà Marcel Gros amb "Universari", per celebrar els 25 anys de pallasso en solitari. També, "Dins la panxa del llop" de De_Paper; el pallasso Toti Toronell i "Amigoo" de Mumusic Circus.

Entre les qüestions més socials trobem l´espectacle de circ i dansa "El buit" d´Estampades i Impàs, que s´estrenarà a La Mostra. S´inspira en el llibre homònim de l´escriptora i il·lustradora Anna Llenas que veu l´art com a teràpia, i mostrarà la resiliència i la capacitat de sobreposar-se a l´adversitat per trobar-hi un sentit. També "Limbo" de Les Impuxibles, companyia de les germanes Clara i Ariadna Peya (pianista i coreògrafa, respectivament). I "Safari" de La Companyia de comediants La Baldufa, una faula sobre el bullying a l´escola.

La fira ambé durà a escena alguns dels espectacles que l´any passat es van presentar al Mercat de projectes d´espectacles. Es tracta d'"El Ràpid" de Companyia B; "Cospress" de Kimani i "Llavor de foc" de Babou Cham i Carlota Subirós.

Del conjunt de l´Estat s´hi podran veure peces com "Des-habitat" de la companyia granadina Vaivén Circo (Andalusia),i "Ones" d´Ona Beneït (Illes Balears). Pel que fa a les propostes d´àmbit internacional, arribaran a Igualada "Tierra Efímera" de Collectif Terron (Grenoble, França) i "Shake Shake Shake" de Cia.PakiPaya (Brussel·les, Bèlgica)