El Ballet Nacional Rus arriba aquest divendres a les 21h al teatre Kursaal de Manresa amb les entrades exhaurides. La companyia farà parada a Manresa per presentar una de les obres més conegudes del repertori clàssic, "El llac dels cignes", de P. Txaikovsky, dins de la gira que entre octubre i desembre els portarà a 44 ciutats de l´estat espanyol. A Catalunya, també actuaran a Granollers, Reus i Vic.

Fundat el 1989, amb el llegendari solista del Teatre Bolshoi de Moscou, Sergi Radchenko, el Ballet Nacional Rus interpreta aquest clàssic que transcorre entre l´amor i la màgia, enllaçant en les diferents escenes l´eterna lluita entre el bé i el mal. Protagonitzada pel príncep Sígfrid, enamorat d´Odette - la jove convertida en cigne per l´encanteri d´un malvat Von Rothbart - i Odile el cigne negre, filla del bruixot.

Els principals ballarins russos forgen, sota la direcció de Radchenko, una emocionant companyia capaç de portar a escena noves produccions de clàssics intemporals com "Giselle", "Don Quijote" i "Carmen". A banda de les gires europees, el Ballet Nacional Rus ha ballat als principals teatre de Turquia, Japó, Corea, Singapur, Hong Kong i els Estats Units.