Un espectacle únic i innovador que combini pastisseria en directe, vídeo, música electrònica i llum. Aquesta és l'arriscada recepta de la performance que dimecres que ve a les 8 del vespre es podrà veure amb entrada lliure a la Sala Petita del Kursaal. Ho faran possible el duo de música Supercomputer, format per Xavier Collado i Albert Pardo, la cuinera i pastissera Eva Gràcia i la il·luminadora Sara Reig, a qui Regió7 ha encarregat l'edició d'enguany del Projecte Tendències.

Els artistes han elaborat una proposta que dimecres que ve es podrà veure per primera vegada i, probablement, també per darrera vegada. L'han titulat "Principia", i la defineixen com "tres arts en moviment que, amb la força de la passió, es fusionen en un determinat espai de temps. Així neix Principia, una performance que pretén fer gaudir a l'espectador a través dels sentits i les emocions. Una mirada oberta al món sensorial on l'atracció i la unió faran néixer una obra completament nova i original".

El muntatge consistirà en l'elaboració en directe d'una peça de pastisseria concebuda amb atenció especial a l'element visual, elaboració que es podrà veure ampliada en una pantalla; el procés encaixarà amb un muntatge de música electrònica interpretada en directe i concebuda també per a l'ocasió; imatges de vídeo i llums completaran el diàleg de disciplines. Durarà aproximadament mitja hora. La combinació és arriscada i no en consten precedents, cosa que, precisament, és l'objectiu del projecte. Tendències pretén promoure la realització d'accions artístiques que, d'altra manera, no serien possibles.

El projecte forma part dels premis anuals de Regió7 i és proposat per un jurat format per Joan Cayuela (Stroika) Jordi Basomba (Kursaal), Joan Morros i Àngels Serentill (El Galliner), Pep Espelt (Konvent) i Marc Marcè (director de Regió7). El jurat imagina una possible acció artística, original i arriscada, i la proposa a artistes joves que se'n puguin i vulguin fer càrrec, alhora que posa a la seva disposició els recursos dels respectius equipaments i la projecció que hi aporta el diari. L'objectiu és donar un impuls als artistes i promoure l'art avançat. Enguany, el muntatge ha tingut la col·laboració de Joviat, que ha aportat assessorament i material en la part de pastisseria. El Projecte Tendències arriba aquest any a la seva quarta edició.