David Delfín ha estat guardonat avui amb el Premi Nacional de Disseny de Moda 2016 per l'"audàcia, valentia i compromís social de la seva obra, amb una assenyalada identitat espanyola que desenvolupa un univers avantguardista propi", que ell ha rebut embargat per l'"emoció ", convalescent al seu domicili de Màlaga.

En declaracions a Efe, Dofí ha rebut "feliç" la notícia però, a causa de les seqüeles de la seva última operació, afligit de tres tumors al cap, el dissenyador andalús ha estat molt concís en la seva valoració, però si ha anunciat que potser no podrà assistir a recollir el premi.

"No sé si podré anar a recollir el premi, estic recuperant-me de l'operació dels tumors al cap", ha declarat el creador, visiblement emocionat per la notícia.

El premi, atorgat pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport i dotat amb 30.000 euros, li ha estat concedit per haver aconseguit "traspassar les barreres entre la moda i l'art, els gèneres i les generacions, el comercial i l'artístic".

El jurat ha valorat "la força del seu missatge creatiu el fa mereixedor del Premi Nacional de Disseny de Moda 2016".

El dissenyador malagueny de 46 anys, David Domínguez González, crea la seva marca Davidelfin en 2001, al costat de la model Bimba Bosé i els tres germans Postigo, Deborah, Diego i Gorka, i només dos anys més tard, el 2003, rep el premi " l'Orèal París a la millor col·lecció jove de la llavors passarel·la Cibeles.

Dissenyador, pintor, actor i model fotogràfic, la seva creativitat ha anat més enllà de les seves creacions a la moda, on va debutar el 2009 a la Setmana de la Moda de Nova York.

El Premi Nacional de Disseny de Moda reconeix a un creador o a un col·lectiu susceptible de ser considerat com a creador, per la seva obra feta pública o realitzada l'any anterior o en reconeixement a una trajectòria professional.

David Delfín va presentar la seva última col·lecció a la passarel·la Mercedes-Benz Fashion Week el 16 de febrer de 2016, però ja no va poder acudir a l'última edició de MBFWM el setembre passat a causa de la seva malaltia.