La 24a edició de Sónar Barcelona, que tindrà lloc entre la Fira de Montjuic i la Fira Gran Via del 15 al 17 de juny, oferirà més de 150 xous, entre els que destaquen Justice, Nicolas Jaar, Moderat, Eric Prydz, De La Soul, Nosaj Thing + Daito Manabe, Nina Kraviz, Clams Casino, Fat Freddy's Drop, The Black Madonna, Amnesia Scanner, Cashmere Cat, Damian Lazarus, Forest Swords, GAIKA, Kinder Malo & Pimp Flaco, LCC, Nadia Rose, Soulection, Stööki Sound i Tommy Cash. A més, també tindrà lloc l'estrena a nivell estatal a L’Auditori de 'Death Speaks', de David Lang, de la mà de Stargaze el diumenge 18 de juny. Es tracta d'un cicle de 5 cançons en què es dóna veu a la mort a partir d’una selecció de textos de diversos lieder de Franz Schubert. Com a novetat de la propera edició, el Sónar+D s'ampliarà un dia i tindrà la realitat virtual com a protagonista.

Sónar de Nit comptarà amb un nou xou del duet francès Justice, un desplegament visual i escènic per presentar el seu nou àlbum 'Woman'. Nicolas Jaar torna al Sónar amb el nou treball 'Sirens0, i l'espectacle audiovisual del trio alemany Moderat també actuaran al festival. El xou del suec Eric Prydz es farà un lloc al SonarClub.

De La Soul, el llegendari grup de hip hop, presentarà en directe el seu primer àlbum deu anys després, els neozelandesos Fat Freddy’s tornaran al Sónar per partida doble el divendres al SonarVillage i el dissabte al SonarPub. A més, el festival comptarà amb dos dels DJ estrella del panorama internacional: la russa Nina Kraviz i The Black Madonna, que en la propera edició del certamen actuarà al Sónar de Nit, després que l'any passat es fes un lloc al Sónar de Dia.

Sónar 2017 sumarà un nou capítol en la col·laboració amb L'Auditori de Barcelona, amb l'estrena a l'Estat de 'Death Speaks', una obra del prestigiós compositor americà David Lang. 'Death Speaks', unànimement elogiada per la crítica, és un àlbum de cinc composicions que donen veu a la mort, basada en diversos lieder de Franz Schubert i que seran interpretats pel col·lectiu de pop avantguardista berlinès Stargaze.

Sónar+D s'ampliarà un dia

Sónar+D 2017 tindrà lloc el 14, 15, 16 i 17 de juny, ampliant-se un dia. Així, per primera vegada, el 5è Congrés Internacional de Cultura Digital i Tecnologies Creatives del Sónar obrirà les portes per primera vegada en exclusiva per a professionals acreditats ja el dimecres, un dia abans de l'inici del festival.

Com a avançament de part de la programació, el festival confirma la conferència del japonès

Daito Manabe, un dels creadors digitals més reconeguts pel seu ús expressiu de la tecnologia, juntament amb Motoi Ishibashi. Tots dos són representants de la companyia Rhizomatiks, estudi japonès de referència en la creació de projectes que conjuminen art i desenvolupament tecnològic.

littleBits, la plataforma nord-americana de hardware obert enfocada a l'educació i al disseny, torna al Sónar+D de la mà de la seva fundadora Ayah Bdeir, que oferirà una conferencia.

La realitat virtual es convertirà en un dels pilars protagonistes de Sonar+D el 2017. El seu programa amplia l'oferta d'activitats amb workshops, taules rodones i experiències immersives, entre las quals hi participarà Google de la mà de la seva responsable de cinematografia VR Jessica Brillhart. Abordarà, així, les possibilitats narratives de la realitat virtual i de l'equop de Jump, el sistema de rodatge 360º de Google.

En paral·lel, el laboratori de Realitat Virtual de les Nacions Unides, UNVR.org, estarà representat per Gabo Arora, el seu director creatiu, que treballa per a la visibilització de la realitat de les poblacions més vulnerables del planeta a través de documentals immersius.