Una pila de llibres publicats per Carme Riera va presidir la conversa que va mantenir l´escriptora amb el periodista Marc Serena, aquest dimarts al vespre, a la sala d´actes del Centre Cultural el Casino, de Manresa. Riera va estrenar la seva carrera literària l´any 1975 i recorda perfectament el seu primer Sant Jordi i el primer comprador al qual li va signar una dedicatòria. Era un noi que no ha vist mai més, "però estic convençuda que el reconeixeria".

Riera va parlar de la seva Mallorca natal -malgrat que estrictament va néixer a Barcelona-, de la llengua, de la felicitat, de Cuba, de la maternitat subrogada€ Els llibres publicats per la convidada van ser el fil conductor de l´entrevista que van permetre a l´escriptora va parlar de les dones, de les quals va dir que "hem patit més la historia que no l´hem feta".

També es va referir al seu ofici defensant que "no hi ha més inspiració que la feina" i va confessar que és escriptora gràcies a les històries que li explicava la seva àvia.

Va lamentar que la literatura i les humanitats estiguin desapareixent dels batxillerats i que la llengua catalana s´estigui empobrint. "Jo defenso la paraula perquè té ales i ens permet imaginar", va assegurar.