La Cobla Juvenil Ciutat de Solsona compartirà escenari aquest dissabte amb el cantautor Roger Mas en una col·laboració inèdita. Serà en un concert d´entrada lliure que organitza la regidoria de Cultura a les vuit del vespre al Teatre Comarcal i s´emmarca en el programa d´actes amb què la ciutat col·laborarà amb La Marató de TV3.

Roger Mas hi participarà en la segona part del concert, en què s´interpretaran diversos temes dels seus últims treballs discogràfics. També col·laborarà amb la formació l´Orfeó Nova Solsona, sota la batuta d´Anna Camps, i l´exmembre de la cobla Xavier Queralt al piano. Serà una de les darreres actuacions de la històrica directora de l´orfeó.

En la primera part del concert, la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona, dirigida pel músic solsoní Albert Fontelles-Ramonet, oferirà una antologia musical de composicions relacionades amb diferents efemèrides del municipi, com la Primera República o les festes de la Coronació, segons explica el seu director. "El públic gaudirà d´un tastet d´obres de compositors emblemàtics" com Joaquim Serra (1907-1957), Joan Roure (1921-1990), Antoni Llorens (1905-1988), Ramon Pujol (1882-1949) o Josep Llucià (1896-1959). Aquesta part es clourà amb l´estrena d'"Elegíaca", una sardana del mateix Fontelles (1989) en record del mestre geganter Manel Casserras i Solé, Manelet, desaparegut l´abril del 2015.

Tot i que l´entrada al concert serà gratuïta, tothom qui ho vulgui podrà fer donacions per a La Marató de TV3 a través d´una guardiola. Enguany els fons es destinaran a la recerca en l´ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.