David Bacardit i Pablo Testa, amb experiència professional i docent en arts escèniques, van obrir el gener del 2012 Manresa Teatre Musical (MTM), al carrer de Fonollar, amb 22 alumnes. L’objectiu dels seus fundadors era oferir formació completa en teatre musical, interpretació, dansa i cant, i traslladar l’aprenentatge a un muntatge complet. Van començar amb 'Supercalifragilistik', una versió adaptada de la història de Mary Poppins. Cinc anys després, MTM té una nova seu, al carrer del Bruc, que duplica l’espai primerenc i a la qual es van traslladar fa dos anys; ofereix teatre musical, cant, dansa-jazz i ballet clàssic i ha multiciplat per deu els alumnes de fa cinc anys, sumant-ne, ara, 211; són deu professors, han produït cinc musicals i en preparen el sisè, 'Grease'. Els muntatges han tingut 10.200 espectadors. Cinc anys de vertigen.

Per celebrar el seu primer quinquenni, el centre ha organitzat per a diumenge una marató de vuit hores de teatre musical a càrrec d’una cinquantena d’alumnes de l’escola. «Han estat només cinc anys però molt intensos», expliquen Barcardit i Testa en el despatx de l’escola. Els cartells dels musicals que els seus alumnes han portat a escena pengen de la paret: 'Supercalifragilistik' (2012), 'La Bella i la Bèstia' (2013), 'Hairspray' (2014) i 'Moulin Rouge' (2015). Els falta el darrer, 'Dolly, una dona exasperant' (2016). Recolzat a la paret hi ha un cartell de 'Grease' amb John Travolta i Olivia Newton-John, el musical que estrenaran el proper setembre.

Per a Testa, coreògraf format en dansa clàssica, i Bacardit, especialitzat en cant i interpretació, portar a la pràctica el coneixement adquirit a les classes ha estat, des del primer moment, «fonamental». Segons Testa, «el fet artístic es produeix quan t’exposes davant del públic». I a MTM, diu Bacardit, «hi ha exigència i moltes ganes de superació. Volem, mestres i alumnes, que els teatres ens programin». I, de fet, ho han aconseguit. Els espectacles de MTM, amb producció professional, «excepte en el pressupost», s’han pogut veure a Manresa, Navarcles, Solsona, Berga, Rubí i Sant Andreu de la Barca. Diu Bacardit que no han volgut encasellar-se i, després de dos musicals Disney, van triar «l’exigència interpretativa de Hairspray i la complexitat coreogràfica del clàssic Hello Dolly».

Amb alumnes a partir de 4 anys i «sense límit final d’edat», Testa i Bacardit recullen els primers fruits amb deixebles «ben preparats» que continuen els estudis a Barcelona i fan els primers passos professionals. I és que la «professionalització» és un objectiu, així com ampliar disciplines. Però si tot plegat funciona és, asseguren, per «la part humana: tots remem en la mateixa direcció: mestres, alumnes i famílies».