Quan les fotografies de Joana Biarnés es despengin del Casino arribarà el torn de l'escultura de Mayte Vieta, segons va explicar a Regió7 la responsable del centre cultural, Maria Camp. Al llarg del 2017, també es veuran a l'equipament del Passeig la versió itinerant del Big Bang Data que va acollir el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i la mostra Plou, neva i pinta, que destaca el concepte de pintura expandida. Les quatre propostes, comptant la que es va inaugurar ahir, ompliran la sala d'exposicions durant tot l'any, amb l'excepció del període estiuenc previ a la Festa Major de la ciutat.

Mayte Vieta (Blanes, 1971) ha treballat sempre en el camp de l'escultura, però en els darrers anys ha incorporat la fotografia a les seves instal·lacions cercant l'ambivalència d'allò que és visible. La mostra que farà parada i fonda a Manresa és una producció de la Fundació Vila Casas, que va mostrar l'obra de l'artista blanenca a l'Espai Volart.

Una de les exposicions més anomenades dels darrers anys a Barcelona va ser Big Bang Data, que el 2014 va apropar el públic al fenomen del Big Data. Instal·lada al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, la mostra va posar de manifest el valor que ha adquirit la ingent quantitat de dades que proporcionen les interaccions dels individus amb les tecnologies digitals. No en va, al big data se'l coneix com el petroli del segle XXI. La versió itinerant, a hores d'ara al Museu de la Pell d'Igualada, porta el nom d'Immersos en les dades, i es veurà a Manresa del 24 d'agost, en plena Festa Major, al 29 d'octubre.

La darrera cita de l'any serà Plou, neva i pinta, una producció del Centre d'Art La Panera de Lleida que té un to marcadament familiar ja que apropa la pintura contemporània als infants.