Cineclub i Paral·lel 40 projecten avui el nou Documental del mes, Dins l'armari, una producció que va sobresortir a la darrera edició de DocsBarcelona.

Xina, el gegant asiàtic, pateix intenses i profundes contradiccions. Es mou entre un sistema hipotèticament comunista i el capitalisme més exacerbat, entre unes tradicions ancestrals i una mirada oberta al segle XXI. Dins l'armari busseja en les contradiccions i les tensions d'una societat molt complexa, i ens apropa, concretament, a un dels tabús morals i socials: el rebuig a l'homosexualitat.

El film indaga en una qüestió molt silenciada en aquest país oriental, però no pretén bastir un tapís immens sobre la seva realitat social, i es concentra en les doloroses trajectòries de dues persones que s'acaben encreuant. L'Andy és un arquitecte que ha triomfat professionalment en el mercat ultracompetitiu de Xangai. Un professional privilegiat que decideix sortir de l'armari i reconèixer la seva homosexualitat a la seva família. El seu pare, que participa d'uns valors retrògrads, rebutja la seva condició i l'empenya per salvar l'honor del clan a casar-se amb una dona. D'altra banda, la Cherry vol adoptar un fill però només podrà aconseguir aquest objectiu si es casa amb un home. La pressió social farà que es trobin l'Andy i el Cherry.

Sophia Luvarà, una realitzadora italiana formada a la Gran Bretanya, posa noms i rostres a una injustícia brutal amb aquest Dins l'armari, que excava en la dimensió més íntima d'una realitat atroç. El film denuncia sense floritures i grandiloqüències, amb petits detalls i mirades, les conseqüències humanes d'un sistema monstruós. Un retaule delicat i combatiu.