La bona acollida del primer 'Saltaterrats', amb gairebé un centenar de participants, ha portat la ciutat a organitzar una nova edició. Aquest cop, quatre poetes de la Catalunya Central llegiran els seus textos durant un itinerari que acostarà els assistents als patis i jardins del barri antic. El Comissionat del Centre Històric, Adam Majó, ha explicat que la iniciativa té el doble objectiu de donar a conèixer els poetes del territori, però també els indrets més desconeguts del centre històric. L'activitat, amb aforament limitat i taquilla inversa, tindrà lloc dissabte i inclou un vermut per a tots els assistents. De cara a la propera edició, que es pretén fer a la primavera, el 'Saltaterrats' recorrerà els arbres més emblemàtics del barri antic.

L'itinerari poètic s'iniciarà a les onze del matí a la plaça de la Reforma, a les escales d'accés a la Basílica de la Seu, i comptarà amb la participació dels poetes Carles Morell (Artés), Elena Sixto (Manresa), Enric de Tierz (Manresa) i Zulima Martínez (Sant Vicenç de Castellet). Excepte la Zulima Martínez, que és el primer cop que recitarà poesia, la resta són poetes amb recorregut.

L'itinerari es manté en incògnita fins el mateix dia, però el Comissionat del Centre Històric, Adam Majó, ha assegurat que els espais -especialment un- sorprendran els assistents, "que podran veure que el centre històric de Manresa és excepcional i té racons extraordinaris".90 participants en la primera edició

La primera edició del Saltaterrats es va celebrar el 30 de setembre passat al vespre i va aplegar 90 participants que van visitar quatre terrats del centre històric i que va comptar amb la participació de vuit poetes.

De cara a la propera edició, que es pretén fer a la primavera, el recorregut seguirà quatre arbres emblemàtics del barri i els recitals es faran sota l'ombra d'aquests arbres.