La versió hivernal de Parking Shakespeare continua explorant territoris d'allò més allunyats de la cara festiva que ofereix als estius. La companyia dirigida pel manresà Pep Garcia-Pascual s'ha posat a les mans de la directora Alícia Gorina per tirar endavant una proposta valenta que demana de l'espectador tenir la ment oberta.

Déu és bellesa parla de la recerca vital del pintor finlandès Vilho Lampi, que va néixer el 1898 i es va suïcidar 35 anys després. Una dada gens anecdòtica: el muntatge exposa la recerca que l'artista va fer de la bellesa, a la qual, com constata el protagonista amb dolor, «sempre es deixa de banda» en una societat insensible.

L'aroma del muntatge és profundament pictòrica i matèrica. Visual. Una lona estesa a terra, barnussos tacats de color, aigua, guix, pigment: cada escena és un quadre que colpeix, un llenç en blanc on caben el plaer i el dolor, l'experiència del bé i l'evidència del mal. L'artista és un individu que intenta comprendre i crea a partir d'una recerca interminable de la transcendència. Però aquesta força motriu és també un huracà devastador i el pintor que busca i rebusca la bellesa és també l'ésser que coneix la misèria de l'esperit, l'absència d'ètica. Cada obra esdevé, en aquestes condicions, una realitat imperfecta. I l'art, un refugi sense parets que ens exposa a les veritats profundes de la vida.

Déu és bellesa

?Direcció: Alicia Gorina. Autor: Paavo Rintala i Kristian Smeds. Intèrprets: Òscar Bosch, Maria Casellas, Mireia Cirera, Adrià Díaz, Pep Garcia-Pascual, Santi Monreal i Ricard Sadurní. El Maldà. c. del Pi, 5. Barcelona. Fins al 12 de febrer. De dimecres a divendres, a les 20.30 h; dissabte, a les 18 i les 21 h; diumenge, a les 18 h. Entrades: 20 euros. Consultar descomptes a la pàgina web www.elmalda.cat.