El fenomen dels room escape arriba també al sector editorial amb la publicació d'Escape Book (Lunweg), del manresà Ivan Tapia. El volum proposa a l'espectador ser protagonista de la història que s'explica, talment com en els jocs d'enigma en espais físics que s'han posat de moda en els dar-rers temps a Catalunya.

Escape Book és la versió en paper d'una forma d'oci de la qual Ivan Tapia és un dels grans especialistes, i que fa unes setmanes va estrenar a Manresa una adaptació al format teatral. El llibre exposa el cas de la periodista Candela Fuertes, especialista en delictes econòmics i financers. La reportera, que investiga les activitats il·lícites d'un empresari i de l'anomenat Club Wanstein, està tancada en un laberint i té una hora per escapar-ne i delatar els delinqüents.

A diferència d'una novel·la policíaca o criminal, el lector no és aquí un espectador del desenllaç d'un cas sinó part constituent de la solució. Ivan Tapia és dissenyador d'enigmes i va fundar l'empresa d'oci intel·ligent Cocolisto, que treballa per a grans firmes multinacionals com Danone, Banco Santander i Esade.