Ariadna Gil interpreta l'heroïna romàntica Jane Eyre en l'adaptació teatral de la novel·la de Charlotte Brontë, que a partir del dia 23 de febrer es representarà al Lliure de Gràcia. L'obra, segons va dir ahir la directora Carme Portaceli, representa «un cant a la lluita per la llibertat». En el repartiment figura l'actriu bagenca Magda Puig, que interpretarà els papers de Scatcherd, Adèle, Blanche, Christophine, dona 1, Diana i Rosamond.

Portaceli, que a més d'Ariadna Gil té Abel Folk per al paper del turmentat Mr. Rochester, va apuntar que «el més fantàstic del personatge de Jane Eyre i d'aquesta novel·la és que, des del seu naixement, té un instint de superació impressionant». Sobre el to del muntatge, amb el qual el teatre barceloní celebra el 200 aniversari del naixement de l'escriptora anglesa, Portaceli va assegurar que «no potencio el drama, perquè no m'interessa, passa el que passa. Ella lluita, però no hi ha un to dramàtic».

Al respecte, Ariadna Gil va puntualitzar que «Jane Eyre té molta ironia, sobretot tenint en compte que ella parla des del final de la història». L'actriu catalana també va indicar que, amb la lectura de la novel·la de Brontë, emmarcada en l'època victoriana i publicada amb pseudònim el 1847, va descobrir «un món i una època i l'impuls i la força del personatge». Jane Eyre es podrà veure al Teatre Lliure de Gràcia fins al 26 de març, cada dia excepte els dilluns.