La sala la Immaculada de la Seu d'Urgell acollirà demà divendres (20 h) la inauguració oficial del Conservatori de Música dels Pirineus amb la lliçó magistral a càr-rec de Gerard Claret. El violinista i director-concertino de l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA) complementarà la seva intervenció amb la interpretació al violí de La Chacona, de Bach.

L'acte inaugural el presidiran els alcaldes dels tres municipis que el formen: Albert Batalla, batlle de la Seu d'Urgell; Albert Piñeira, de Puigcerdà, i Montse Venturós, alcaldessa de Berga, juntament amb el secretari de Polítiques Educatives de la Generalitat de Catalunya, Antoni Llobet, i del director del conservatori pirinenc, Xavier Llobet, entre altres representants institucionals.

El Conservatori de Música dels Pirineus, creat pels ajuntaments de Berga, Puigcerdà i la Seu d'Urgell, ofereix tots els cursos de 1r a 6è del grau professional de música a l'alumnat de les tres poblacions, i es va posar en marxa el curs 2015-2016. El conservatori pirinenc té com a seu principal la localitat de Berga, juntament amb les de Puigcerdà i de la Seu d'Urgell. Per això, aquests nous estudis s'imparteixen en els mateixos espais que allotgen les tres escoles de música de cadascuna de les tres ciutats perquè els alumnes no s'hagin de desplaçar a altres ciutats. A la Seu d'Urgell s'hi pot cursar clarinet, percussió, saxòfon, trompa, trompeta, violí, violoncel, acordió, guitarra i piano.

Projectes simfònics

El Conservatori de Música dels Pirineus porta a terme, des de la seva creació, un projecte simfònic que es concreta en un concert de música simfònica. El darrer es va celebrar el 18 de febrer al Teatre Casino Ceretà de Puigcerdà amb la Inacabada de Shubert. En aquest concert van participar més d'una setantena de nois i noies alumnes del conservatori pirinenc i de les escoles municipals de música, dirigits per Oleguer Aymamí. El curs passat es va celebrar tant a la Seu com a Berga el primer projecte simfònic amb la interpretació de la Suite de Les Indes Galantes de Rameau.