L'Escolania de Montserrat farà una gira de dues setmanes pels Estats Units, a final de juny i principi de juliol, que la portarà a actuar a Nova York, Washington, Nova Jersey, San Francisco i Los Angeles. Serà la més «espectacular», segons el prefecte del cor, Sergi d'Assís, que ha fet mai la formació bagenca, ja que cantarà en catedrals i auditoris emblemàtics, farà intercanvis musicals amb cors infantils de primer nivell i participarà en el festival commemoratiu del centenari del naixement del president John F. Kennedy. L'Escolania va cantar per primer cop als Estats Units l'any 2014. Per a Sergi d'Assís, la gira d'enguany serà una bona oportunitat per «exportar la música de Montserrat i la cultura catalana».

Els primers dies, l'Escolania serà acollida per les famílies d'un cor de Nova Jersey, el Children's Chorus of Sussex County, amb qui faran un concert conjunt.

El 29 de juny tindrà lloc el primer dels concerts de pes de la gira, a la Saint Patrick's Cathedral de Nova York, el principal temple catòlic de Manhattan, situat a la 5a Avinguda; el 30 de juny, l'Escolania participarà en una performance al Metropolitan Museum of Art de Nova York, a The Cloisters, un espai on hi ha una part del claustre del monestir de Sant Miquel de Cuixà. El 2 de juliol, l'Escolania serà a Washington, on al migdia cantarà en una missa a la Basílica Nacional dels EUA. Al vespre, concert compartit amb un altre cor a la Trinity Church, església on anava el president John F. Kennedy, al barri de Georgetown.

El 3 de juliol tindrà lloc el gran concert dins el festival per commemorar el centenari del naixement del president John F. Kennedy, a la sala gran de The John F. Kennedy Center for the Performing Arts. L'Escolania cantarà una peça en català, creada per a l'ocasió pel compositor Bernat Vivancos -antic director musical del cor-, encarregada per l'organització. I, amb d'altres cors, estrenarà una altra peça de conjunt. El 4 de juliol, l'Escolania assistirà a la tradicional desfilada i al concert simfònic davant el Capitoli.

El 5 de juliol viatjarà a San Francisco, on l'endemà oferirà un concert compartit amb el Pacific Boychoir Academy, guanyador de dos premis Grammy. I el 8 de juliol acabarà la gira a Los Angeles, amb un concert compartit amb Los Angeles Children's Chorus. Abans de tornar, l'Escolania participarà en una missa a la Christ Cathedral Arboretum de Los Angeles.